Klant aan het woord: mijnclubdigitaal.nl heeft ons gevraagd om te vertellen waarom en hoe we beeldschermen in onze club hebben geïntegreerd. Mijn club is KVV Losser.

Wat had KVV Losser al?

We gebruikten een wedstrijdkast die buiten aan de muur hing van ons sportcomplex. Onze club-secretaresse maakte vanuit Sportlink een export van de te spelen wedstrijden en gaf deze aan de wedstrijdsecretaris. Deze is niet zo handig met de computer en schreef met de pen op deze lijst de toewijzing van de velden en kleedkamers. Veel werk en vooral ook dubbel werk. Daarbij moeten de personen fysiek aanwezig zijn om deze dingen te doen of later nog wijzigingen door te voeren.

Sportlink / KNVB dataservice

Sinds begin 2014 hebben we een abonnement op de KNVB dataservice. Middels een API halen we daarmee alle in Sportlink beschikbare voetbaldata op. Een handige IT’er in onze club heeft vervolgens een stuk programmeer-code in onze webpagina gebouwd waardoor per team de wedstrijden zichtbaar zijn op de site. Dit wordt eigenlijk niet heel veel gebruikt want de meeste voetballertjes of hun ouders gebruiken  de gratis APP van voetbal.nl van de KNVB zelf.

Minder sponsoren

We constateerden dat het steeds moeilijker werd om sponsoren te vinden en vooral om ze te houden. Daarom wilden we eigenlijk in onze kantine schermen hebben. De lokale elektronica winkel sponsorde ons twee TV-schermen en hier hebben we met een USB stick steeds sponsorlogo’s gepresenteerd. Het nadeel is dat bij wijzigingen in het sponsorbestand steeds iemand de sticks moest  ophalen, thuis bewerken en daarna de sticks weer in de TV’s moest plaatsen. Gevolg: verouderde sponsor informatie. Ook moesten de schermen met de hand worden aangezet omdat bij inschakeling telkens met de hand voor USB weergave gekozen moet worden. Gevolg: schermen stonden vaak niet aan.

Narrowcasting

Midden 2014 hebben we daarom gegoogeld en het bedrijf gekozen dat hoog in google stond met narrowcasting voor voetbalclubs. We kregen twee maanden gratis. De bleek veel te weinig omdat we zelf nog een computer moesten regelen, de juiste browser moesten installeren en vervolgens alles steeds met de hand moesten starten en instellen. Omdat we met weinig vrijwilligers veel moeten doen, duurde dit te lang en hebben we dit uiteindelijk nooit echt aan het werk gekregen. De test werd afgeblazen en toen we hoorden van mijnclubdigitaal.nl

  

Super simpel en meer sponsoren

mijnclubdigitaal.nl had alleen onze KNVB dataservice gegevens nodig en binnen twee dagen kregen we een kastje, de Club-connector, thuis gestuurd. Deze plugden we tussen een internetkabel en het scherm in en zie daar…. de wedstrijdinformatie werd zichtbaar.  Het enige wat we moeten doen is in Sportlink de veld en kleedkamer toewijzing invoeren.
Daarop konden we zelf inloggen en heel simpel vanuit huis de sponsorlogo’s uploaden. Die werden live zichtbaar.
We hebben de eerste maanden twee sponsoren voor slechts euro 250,- /1/2 jaar het alleenrecht op de schermen gegeven en daarmee zijn de kosten voor twee schermen eigenlijk betaald. Nu staan de sponsoren te dringen om ook full screen in beeld te komen.
Gevolg: minder werk voor de vrijwilligers en meer sponsorinkomsten.

Meerdere schermen

Inmiddels hebben we 5 schermen in de kantine hangen. We gebruiken ze niet alleen voor het wedstrijdprogramma,  uitslagen en standen van alle elftallen, maar sinds kort ook voor de kantine en de bar.  De informatie komt allemaal uit Sportlink en daar hoeven we dus niets voor te doen. De sponsorlogo’s met daartussen wat leuke foto’s of een oproep voor vrijwilligers plaatsen we zelf heel simpel via internet.

 

[metaslider id=169]

Nadeel mijnclubdigitaal.nl

Ze geven ons geen vrijheid om zelf van alles te wijzigen. Daarbij moet gezegd worden dat dat misschien ook wel heel verstandig is. We kunnen nu ook niets verkeerd doen en het werkt dus altijd.

Voordeel mijnclubdigitaal.nl

Het grootste voordeel van mijnclubdigitaal.nl vinden wij dat het zeer goedkoop is. Géén eenmalige kosten en geen extra apparatuur, behalve het TV-scherm. In het maandbedrag zit alles. Verder is het heel eenvoudig. We ontvingen na aanmelding een kastje, de club-connector, en deze plugden we in…. en het werkte direct. Zonder één enkele instelling te moeten doen.

KVV Losser

Sportpark Brilmansdennen
communicatie@kvv-losser.nl